Ohjeita kilpailijoille

Tervetuloa Suunnistamaan Rakentaja-Rasteille!

Tähän ohjeen alkuun on koottu muutamia tärkeitä ohjeita, joita noudattamalla kilpailija edesauttaa suunnistustapahtumien onnistumista. Ohjeen lopusta löytyy Kuntorastiosallistujan ohjetaulu, joka on hyvä, ainakin ensimmäistä kertaa metsään aikovan, lukea. Lisäksi löytyy lyhyt kuvaus tulospalvelun toiminnasta.

-          Tarkista kotisivuiltamme Ajo-ohje seuraavaan kilpailuun sekä Uutiset-palsta, aina ennen kuin lähdet kilpailupaikalle. Siellä kerrotaan mahdolliset muutokset kilpailun tietoihin tai muuta mahdollista kilpailuun liittyvää ennakkotietoa.

-          Kilpailupaikan opasteet ovat paikoillaan klo 15.45

-          Lähtö tapahtuu normaalisti klo 16.15 – 18.30 välisenä aikana, syyskuussa klo 16.15-17.30.  Oma kunto ja taidot huomioiden maastoon lähtö pitää ajoittaa niin että tulee maaliin viimeistään klo 19.30! Maastoon ei saa mennä eikä maastosta saa poistua ilmoittautumatta järjestäjille.

-          Radan voi kukin valita vapaasti, kunto ja taitotasonsa huomioiden. Mestaruus-, kausi- ja sarjakilpailuihin osallistuvien on juostava ikäsarjansa mukainen rata.

-          Kaikissa kilpailuissa on Emit-leimaus. Suositeltavaa on hankkia oma Emit-kortti, sillä lainakorttien riittävyyttä ei voida taata. Kortin lainaaminen kaverille samaan kilpailuun on kielletty. Ilmoita Emit-numerosi muutos aina myös tulokset@rakentajarastit.com osoitteeseen. Huolehdi myös että emit-korttisi patteri on kunnossa. Viime vuosina on tullut paljon turhia hylkäyksiä patterin hiipumisen takia.

-          Ilmoita tulokset@rakentajarastit.com osoitteeseen myös syntymävuotesi ja firma/perhe jota edustat.

 

Tulokset on normaalisti netissä nähtävillä keskiviikkoiltana

Tulokset tehdään seuraavasti:

1. Kilpailun järjestävä seura lataa kotisivuiltamme kilpailijoiden tiedot n. viikkoa ennen kilpailua.

2. Kilpailujärjestäjä toimittaa tulokset rakentaja-rastien tulospalveluryhmälle yleensä jo kilpailuiltana/yönä.

3. Väliajat siirretään sellaisenaan nettisivulle, mutta tulokset syötetään ensin pistelaskuohjelmaan ja sieltä kotisivuillemme.

4. Mahdollisista virheistä pitää ilmoittaa kilpailun yhteyshenkilölle sekä tulokset@rakentajarastit.com osoitteeseen tulospalveluryhmälle.

Liity Rakentaja-Rastit ry jäseneksi!

Liittymisvuonna emme peri jäsenmaksua.

Lähetä oheiset tiedot tulokset@rakentajarastit.com osoitteeseen.

Nimi   
Syntymavuosi   
Emit-numero   
Sahkopostiosoite   
Puhelin   
Osoite ja postitoimipaikka   
Yritys/Tyonantaja                       
 

Suomen suunnistusliiton

Kuntorastiosallistujan ohjetaulu

 
Noudata järjestäjän opasteita

Pysäköi siten, että autosi ei haittaa muuta liikennettä. Muista että olemme jonkun toisen omistamalla maalla vieraina. Kuntorastit ovat virallisia tapahtumia, eikä niitä voi järjestää jokamiehen oikeuksin.

 
Tutustu sääntöihin ja ohjeisiin

Kuntorastitapahtumissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. Sääntöjen ja ohjeiden puutteellinen tuntemus ei oikeuta rikkomaan niitä, eikä vapauta sääntörikkomusten seuraamuksista.

 
Valitse rata kuntosi ja taitotasosi mukaan

Selvitä ratojen pituudet ja vaativuustasot ensin ja tee valintasi arvioituasi oman kuntosi ja taitojesi riittävyys. Jos olet epävarma kysy neuvoa järjestäjiltä, sillä he tuntevat maaston ja ratojen vaativuuden.

 
Ilmoittaudu lähdössä ja maalissa.

Mikäli maalipöytäkirja ei täsmää lähtöpöytäkirjan kanssa, järjestäjä on velvollinen selvittämään puuttuvat osallistujat ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä poliisiviranomaiseen etsintöjen käynnistämiseksi.

 
Huomioi ympäristö

Jokamiehen oikeuksien ja erityisesti velvollisuuksien tunteminen ja noudattaminen ovat jokaisen suunnistajan perustaitoja. Lisäksi suunnistajien on noudatettava järjestäjien ohjetta kielletyistä alueista. Jokainen osallistuja on myös velvollinen auttamaan maastossa loukkaantunutta tai eksynyttä.

 
Osallistujat vastaavat omista vakuutuksistaan.

Kuntorastien osallistujat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan ja vastaavat itse omista vakuutuksistaan. Suunnistusliiton sivuilta löytyy ohje vakuutuksen hankkimiseksi. Suunnistusliiton kilpailulisenssi sisältää tapaturmavakuutuksen.