Ohjeita järjestävälle suunnistusseuralle

1.    Ratojen ja karttojen on oltava vaativuudeltaan kansallista tasoa.

2.    Rastipisteiden merkintä maastoon pitää myös olla kansallista tasoa.

3.    Aikaisemmin pidettyjen kisojen ja kuntorastien kanssa samoja ratoja ei saa käyttää. Samoja rastipisteitä saa käyttää, mutta niin ettei tule samoja rastivälejä ja rasteille tulosuunnat ovat erit.

4. Vaikeakulkuisissa ja raskaissa metsämaastoissa on matkojen oltava lähellä alarajaa. Helppokulkuisissa ja matalapiirteisissä puistomaastoissa matkat voivat olla lähellä ylärajaa. C-radalla rastipisteet on suunniteltava vaativiksi, mutta selkeiksi. Rastiväleillä on vältettävä fyysisesti raskaimipia maastonosia.Huom! C-radan ohjepituutta on lyhennetty kaudesta 2021 alkaen.

5.    Järjestäjä on velvollinen esittämään ratasuunnitelmat yhteyshenkilölle vähintään 10 päivää ennen tapahtumaa.

6.    Opastus on oltava paikoillaan klo 15.45. Jokaisessa tienvarsiopasteessa on oltava isolla kirjaimet RKM.

7.    Maastoon lähtö tapahtuu klo 16.15 -18.30 välisenä aikana. Syyskuussa klo 16.15-17.30.

8.    Lähtöpaikka on hyvä viedä vaikka kauemmaksikin, jotta päästään heti kunnon maastoon. Maalin on hyvä sijaita lähellä parkkipaikkaa.

9.    Lähtöpaikalla tulee olla valmiiksi piirretyt kartat muovitaskuissa.

10.    Rastimääritteet voi olla painettuna karttaan erillisinä tai rastien yhteyteen. Irrallisia rastimääritteitä saa myös käyttää.

11. Maastoon lähtevistä suunnistajista on pidettävä kirjaa, niin että kilpailijan nimi, puhelinnumero, syntymävuosi ja hänen edustama firma/perhe tieto kirjataan ylös.

12. Lähtöväli samalle radalle/ ykkösrastille oltava vähintään 1minuutti. Jokaisella radalla oltava oma ykkösrasti.

13. Lähtöpaikalle on varattava tarpeellinen määrä (10-20kpl) Emit-kortti vuokrattavaksi. Kilpailijoilta voi periä korttivuokran 2 euroa.

14. Maaliin voi perustaa tulostaulun esim. ripustamalla kilpailukortit naruille.

15. Jokaisen kilpailijan leimat tulee tarkastaa ennen kuin tulokset lähetetään Rakentaja-Rastien tulospalveluryhmälle. Erityistä huomiota on kiinnitettävä patterin loppumisesta johtuvien leimapuutteiden kanssa, mielummin jätetään hylkäämättä. Vain sarjojen nopeimmat on syytä tarkistaa huolellisemmin.

16. Valmiit tulokset ja väliajat on lähetettävä sähköpostilla viimeistään keskiviikkoiltana klo 20 osoitteeseen tulokset@rakentajarastit.com. Rakentaja-Rastien Navisport-ohjelmaa käyttävät lähettävät vain kuittauksen tulosten valmistumisesta ja ratamestarin nimen. Katso erillinen ohje tulosten tekemiseen eri ohjelmilla aiemmalla sivulla. Linkin reittihärveliin voi toimittaa samalla.

18. Rakentaja-Rastit kilpailun voi jarjestää myös kaikille avoimena tapahtumana ja ulkopuolisilta voi periä maksun. Rakentaja-Rasteille toimitettaviin tuloksiin saa sisältyä ulkopuolisten kilpailijoiden tuloksia, kun ne ovat selvästi merkitty.

19. Seuralle suoritetaan kilpailun järjestelyistä palkkio 800e/100 osallistujaa kohti ja ylimenevältä osalta 8e/osallistuja.

20. Lasku lähetetään:  RAKENTAJA-RASTIT RY, Pohjatuulenkuja 4, 02880, Veikkola ( Jari Lahtinen), tai sähköpostilla: jaril@outlook.com